Glöm allsvenskan – NU!

Jahapp… en torsk till. Vad ska man säga? För jävligt såklart, men också härdande. Vi är inte bättre än så här i år att vi kan åka på stryk borta mot Örebro. De får två mål på hörnor. För fem år sedan var Kalmar det laget som var stekhett på hörnor. Thats it.

Tre av våra första matcher har vi möt AIK, Elfsborg och Örebro som alla slåss i toppen i år. Det gör inte Kalmar FF och så är det bara. Det finns ju inte någon större anledning att gräma sig över det som jag ser det.

Faktum 1. Vi kommer inte vinna guld i år. Vi kan glömma allsvenskan. Glöm glöm glöm. Och det kommer att vara positivt i längden.

Faktum 2: Vi ska spela Champions League i år. Däri finns en oerhörd morot att kravla sig upp från detta dyngiga bottenträsk och hitta ett spel som vi kan konkurrera med mot europeiska lag.

Nåväl…

Jag håller faktiskt med Nanne om den ganska bisarra åsikt att detta var ett fall framåt. Visst fan var det så. I första halvlek såg man ju att spelet passar denna truppen. Möjligen försvann Mendes en aning, men i det långa loppet är jag övertygad om att Kalmar FF tjänar på att spela 4-5-1 som i dag. Dessutom behöver spelarna nu kontinuitet att bli lite tryggare på positionerna.

Så jag uppmanar Nanne att fortsätta med denna uppställning. Förhoppningsvis kan Rasmus Elm komma igång ordentligt snart också.

Betyg:

Wastå 2 – Ett räddat skott på hela matchen. Men vad skulle han göra på målen?
Nouri 2 – Bra i offensiven i dag.
Lantz 2 – Inga större missar.
Lindberg 2 – Bra jobb också.
Larsson 1 – Osynlig faktiskt. Synd.
Eriksson 2 – En av hans bättre insatser.
Rydström 2 – Blandar uselt med fantastiskt.
Rasmus Elm 2 – Inte alls sig själv i dag.
Mendes 1 – Väldigt blek. Hade hoppats mer på honom faktiskt.
David Elm 2 – Mycket slit gav utdelning. Otacksam roll.
Assis 2 – Ny bra match.

Lasse J 1 – Synd att han inte fick till frisparken.

Lämna en kommentar