Sköt hål på Shaaban

Dagen då Kalmar sköt hål på ”muren” Shaaban.

Ja, han hade marknadsförts som en vägg, men efter en halvlek så rämnade den. Och sen sköt KFF fullständingt sönder och samman honom.

Det var förmodligen en mycket plågsam comeback för forne landslagskeepern. Men det var en lika skön comeback för SPELET som Kalmar hade i fjol. Lugnt, säkert och snyggt rakt igenom. Hammarby blev tidvis utspelade. Nu fanns kombinatinerna och säkerheten längst bak i KFF. För bara två matcher sen kändes det som en avgrundsdjup kris och ett passningsspel som var undermåligt. Så vad har hänt egentligen?

1) Spelarna har fått trygga positioner. Nanne ändrade mycket i början. Nu har han spelat med samma uppställning i två och en halv match.

2) Tobias Carlsson kom tillbaka och gav kraft och vilja till övriga laget.

3) Häcken-segern gav självförtroende.

Just det där med trygga positioner visar sig med Tobbe Eriksson i dag som är matchens spelare. Helt fantastisk hela matchen. Han har spelat högerback, offensiv högermitt, defensiv mitt och jag måste nu säga att jag ändrar mig helt. Tobias Eriksson ska INTE spela på en kant. Han ska spela exakt där han gjorde i dag – han var överallt och helt grym!

Rasmus Elm hann skjuta in sig – nu vet alla att han har minst en lika grym volleykanon som Anders Svensson visat ibland. Rasmus ska spela från start den 6 juni mot Danmark!

 

Här är mina betyg:

Wastå – 4 – Kung i straffområdet.
Larsson 4 – Kom fram med bra på kanten i anfallen.
Lantz 4 – Bra tydliga passningar. Någon onödig utflykt.
Lindberg 4 – Tung!
Tobbe C 5 – Ger hela laget ovärderlig energi. Ofelbar!
Rydström 3 – Ny tabbe vid deras reducering. Stabil och står upp annars.
Tobbe E 5 – Vad ska man säga… helt sanslöst bra.
Sobralense 4 – Ställde till mycket oreda. Vilka dribblingar!
Rasmus Elm 4 – Spelade med helt annan pondus än tidigare i dag. Nya kontraktet som gjorde att han slappnade av?
Dauda 3 – Springer helt rätt. Bara självförtroendet i avsluten saknas. Hoppas Nanne satsar vidare på honom!
David Elm 3 – Viktig!

2 svar till “Sköt hål på Shaaban

  1. Nä, dom ”sköt inte sönder honom”. Precis som redan nämnts, Rami var Bajens bästa spelare – vilket säger en hel del om var problemet ligger.

    Han gjorde ett gäng bra räddningar, och inget av målen kan man ju klandra honom för. Jag är skitglad att Poppen inte stod, då hade Bajen släppt in 3-4 bollar till.

Lämna en kommentar